Het WordPress van de toekomst is er. Wat nu met mijn oude site?

Full Site Editing

WordPress in den beginne: er werd een ontwerp geschetst en gekozen, en daarna werd WordPress ingezet om dat ontwerp uit te voeren en de site te bouwen. Maar sinds eind 2021 staat de WordPress-wereld op z’n kop. Toen verscheen de eerste officiële versie van WordPress FSE. Full Site Editing is een benadering van wysiwyg – what you see is what you get – met daarmee gepaard de komst van de blocks en de block themes. En in het backend een complete verschuiving van php naar html, maar merkwaardig genoeg is daarover nog niet veel rumoer geweest.

Full Site Editing is een geheel nieuwe workflow voor wie een wp-site wil maken. In de nieuwe Full Site Editing aanpak bouw ik je site op met allerlei soorten blocks. Je ziet de site als het ware onder mijn handen ontstaan. Heel wat anders dan de classic methode waarin developers diep en uitsluitend in de code zaten te werken en er aan het eind – tadaaa – ineens een site was, kant en klaar.

Overstap

Het is een geheel andere, nieuwe WordPress. Bovendien is onderlinge uitwisseling tussen classic wp en fse niet mogelijk – het wordt of het een of het ander. Dus als je nu een klassieke wp-website hebt, zul je ooit, uiteindelijk, moeten overstappen naar FSE. Maar wanneer dat moment aanbreekt is nog niet duidelijk.

Wat betekent dat voor jou in de praktijk: zolang je klassieke wp-site naar wens is en je geen grote veranderingen van plan bent, kun je nog rustig je huidige site houden. Maar als je in je site veranderingen wilt aanbrengen die verder gaan dan kleine tekstuele of layout-aanpassingen, kan het geen kwaad om even te overwegen of je niet beter de overstap naar FSE kunt maken. Neem gerust contact met mij op als je wilt weten wat het voor jou zou betekenen.

Eerste hulp

Bezig met Wordpress en kun je niet verder? Bel of mail me met je probleem. Misschien kan ik je met een paar tips al uit de brand helpen.


Bijzondere gebeurtenis

Trek de aandacht met een landing page. Een kleinere, speciale pagina of minisite voor bijv. een nieuwe activiteit of een evenement. Zet je productlancering of je winkelopening vol in het zonnetje!


Lekker lopende teksten, gestructureerde artikelen

Ben je al bezig met een nieuwe site en lukt het schrijven van je teksten niet? Ik heb stevige redactionele ervaring. Met alle plezier schaaf ik je teksten even bij. Of, als je dat liever hebt, doe ik alle schrijfwerk voor jou en zorg ik voor alle teksten.


Hulp in alle soorten en maten

Je wilt zelf helemaal je eigen webmaster zijn, van begin tot eind? Soms wil het met één klein dingetje net niet lukken. Te lastig, te druk, steeds komt er weer iets tussen, alles opnieuw gedaan en nou doet-ie het nòg niet… kom maar, geef maar hier. Kleine klusjes vind ik leuk. Raadselachtige probleempjes ook.

Het Wordpress van de toekomst is er. En nu moeten we allemaal ineens over op Full Site Editing. O jee! Of niet?

Bijna alles is op te lossen met plugins. Maar plugins zijn niet helemaal onschuldig.

Bij je mooie nieuwe site wil je misschien ook een webwinkel. Dat kan heel goed en heel gemakkelijk.

Een hacker zou gemiddeld 39 uur nodig hebben om een wachtwoord met enkel tien kleine letters te kraken. Oei, dat is snel. Doe er iets aan!

Ik kan je wordpress site verbeteren. Van wp classic naar FSE. Functionaliteiten toevoegen. Je site reorganiseren. Minder plugins. SEO. Beheer van je site. …